De laatste optredens in Capelle aan de IJssel

Vandaag alweer de laatste dag in ons tijdelijke Pietenhuis, de Pieten zijn weer vroeg uit de veren om alles klaar te maken voor het optreden in Capelle aan de IJssel.

Na het inspelen staan de Pieten klaar om naar de bus van Martinus te gaan. Dus alle pietjes naar buiten maar wat nu geen bus. Even bellen en gelukkig kwam hij snel naar het Pietenhuis. Deze dag gaan onze Pieten naar 3 verschillende verzorgingshuizen. In twee van deze huizen zijn de Pieten twee jaar geleden ook geweest. In het eerste huis, welke dus nieuw is voor onze pieten, waren een aantal kinderen aanwezig en kon onze danspiet lekker haar gang gaan. Helaas was ze vandaag alleen en dus kwam er een helpende hand van twee Muziekpieten. Uiteraard moesten deze Pieten wel af en toe even uit een ooghoekje kijken hoe de dansjes gedaan moesten worden. Gelukkig werd er vanuit de crew ook meegedaan dus is het allemaal wel goed gekomen!
Iedereen had het bij het eerste optreden naar zijn zin en bij het afscheid zagen we alleen maar glimlachjes op de gezichtjes.

Het tweede optreden was erg druk bezocht, een zaal vol met opa’s en oma’s waarvan de kinderen en kleinkinderen er ook weer bij waren. Ontzettend gezellig en omdat het vorige keer zo goed gegaan was mocht Profpiet weer helpen cadeautjes uitdelen. Een aantal Pieten hebben heerlijk nog met de mensen zitten kletsen in de pauze die ze hadden. Daarna nog even lekker knallen en door naar het derde optreden. Je kon aan de Pieten ook wel merken dat het later op de dag werd en dat was ook het geval bij de mensen in deze zaal. Waarschijnlijk waren ze al moe van het wachten. De muziekpieten hebben hier hard gewerkt en uiteindelijk gingen ze weg met een aantal lachende gezichten. De pieten gingen uiteindelijk moe maar voldaan voor de laatste keer naar het pietenhuis en ik kan u uit betrouwbare bron vertellen dat de sleutel van het slot van het Pietenhuis pas laat omgedraaid werd…!