De Zwartepietenbende in Loosduinen

Vandaag staat het optreden in Loosduinen op het programma, Profpiet loopt te ijsberen in het Pietenhuis. Het zal toch wel droog blijven…? komen er door het weer wel genoeg kinderen…? Het weer wil tot nu toe niet echt mee werken, helaas is het iets waar we niets aan kunnen doen. Het is dus maar weer afwachten. ..


Na het bekende inspelen moest er ook nog even worden geoefend met de pieten die aan de beurt waren om zondag mee te gaan naar Almere. Daar is ieder jaar een festival waar de beste Pietenband van Nederland gekozen wordt. Hier wordt altijd het bekende lied “Sinterklaas wie kent hem niet” gespeeld. Dit is voor sommige Pieten een reden om een beetje jolig te worden, want nu moeten sommige Pieten een aparte partij spelen. Tuderudetutuut tuderudetutuut en zo het hele nummer door. Nu terug naar de orde van de dag: een Piet van de Pietenbende is vandaag 40 jaar getrouwd, ja dit komt uiteraard ook bij Pieten voor. Dus de hele band heeft eerst maar eens voor deze Piet en Pieternel  “Lang zullen ze leven gespeeld”.
Hierna stappen de Pieten de bus in naar Loosduinen. Ook dit is voor de pieten een bekend optreden, lekker spelend door de winkelstraten heen en af en toe een pauze in het buurthuis. Langs de route kwamen we bekende supporters van DORST tegen, als hij een aantal van onze Pieten en begeleiding maar niet zou herkennen….Recht vooruit spelen of de andere kant uitkijken en het is goed gekomen.
Na de lunch zijn we met Sinterklaas langs de winkeliers gelopen en nadat we terug kwamen op het grote plein stond het ineens helemaal vol met kinderen. Zie je wel Profpiet het komt wel goed…! Sinterklaas heeft op het plein nog een aantal prijzen uitgedeeld voor een kleurwedstrijd en hebben de pieten samen met de kinderen mooie Sinterklaas liedjes gezongen. De pietenband is daarna weer een winkelstraatje omgegaan om voor de laatste drinkpauze in het buurthuis uit te komen. Na deze pauze hebben we de fantastische verzorgers in het buurtcentrum op eigen wijze bedankt voor de goede zorgen. Een mooi stukje muziek wordt altijd gewaardeerd. De laatste ronde langs de winkels  met onze muziek om iedereen nogmaals te bedanken voor alles.
Uiteindelijk moe van de hele dag spelen maar zeker voldaan zijn de Pieten de bus ingegaan en terug naar het Pietenhuis waar we van de jubilerende Piet nog een lekker drankje kregen. Alle Pieten gaan nu goed uitrusten voor het spannende festival voor morgen. Zullen we de beste pietenband van Nederland worden?