Hoor de wind waait in Purmerend

Zondag 15 november stond voor onze Pieten de jaarlijkse intocht in Purmerend op het programma.
Het is ’s ochtends erg onrustig in het pietenhuis. Het waait erg hard en soms zijn er ook aardige regenbuien…De onrust komt omdat onze Pieten weten dat ze vandaag op een BOOT naar Purmerend moeten…

Vorig jaar was het helaas ook slecht weer in Purmerend en waren de Pieten aardig doorweekt en de mooie veren waren er niet mooier op geworden… Laat staan het werk om alle pakken weer droog te krijgen… Toch vol goede moed gaan de muziekpieten met de bus naar Purmerend. Onderweg valt soms regen en soms niet, de begeleiding neemt toch het zekere voor het onzekere en de witte kragen gaan af dit om eventuele doorloop van de veren te voorkomen. Ja, ook voor andere bezoeken moeten ze goed voor de dag komen!

Aangekomen bij de kade moeten ze zoals elk jaar een talud op, door de regen was dit alleen al aardig glad geworden… Helaas kan onze Fotopiet hierover meepraten, het leverde hem een zweepslag op…
Eenmaal op de boot was het belangrijkste dat Souspiet de beste plek kreeg, het is tenslotte een raar gezicht om een Piet met sousafoon en al de lucht in te zien gaan…!
De boot ging van de kade weg en gelukkig hebben de Pieten voor de wind en is het droog.  Bij de haven aangekomen toch nog een rondje gevaren, maar het is gezien het weer bijna geen doen, daarom legt de schipper de boot aan de wal. Alle pieten van boord af maar ook hier gaat het niet helemaal vlekkeloos… Alle Pieten weten dat de muzieknootjes niet kunnen zwemmen, het muziekboekje van een saxofoonpiet gaat tussen wal en schip te water en kon niet meer worden gered.
Gelukkig hebben de kinderen niets meegekregen van al deze pechgevallen. Onze Pieten maken er een leuk feestje van en laten de moed niet zakken. Het is altijd gezellig en druk bij deze intocht. De gebruikelijke route wordt afgelegd en Sinterklaas volgt ons op het paard op korte afstand. Een compliment voor het paardje, geen paniek van al die mensen en de luidde muziek. De muziekpieten hebben sinterklaas naar het plein op de Koemarkt gebracht en de Pieten zijn droog en voldaan weer de bus in gegaan. Ze hebben een goed, droog maar winderige intocht gehad en gaan een week uitrusten om naar onze volgende intocht te gaan. Zaterdag zullen ze in Almere zijn.