Intocht in Almere-buiten

Zaterdag 21 november stond de intocht in Almere-buiten op het programma voor de Pietenbende.
Om 8 uur druppelden 1 voor 1 de pieten weer binnen in het grote pietenhuis.Na een lekker stevig ontbijtje van trompetpietje en de muziekboekjes voorzien van een zwemdiploma en zwembandjes gingen we op weg naar Almere (waarom? Zie verslag intocht Purmerend…)

Daar aangekomen werden we nog even toegesproken door Sinterklaas en na een kleine wandeling naar het station stapten we op de trein, voor sommige Pieten is dit een feest maar er zijn ook Pietjes die hier helemaal niet van houden.

Bij aankomst stonden er heel wat kinderen met hun ouders te wachten en ook het paard Americo stond te wachten op Sinterklaas. De Pietenbende ging voorop en Sinterklaas te paard kwam achter ons aan, wat een lief en rustig paard is Americo toch. Hij bleef rustig en kalm terwijl de Pietenbende er een feestje van maakte.
Zelfs de zon kwam tevoorschijn, wat een feest.
Er zijn heel wat high five’s uitgedeeld aan de kinderen en vele handjes geschud.

Ook de plaatselijke oliebollenkraam kwam er niet onderuit om na het toezingen van de Pietenbende met O OLIEBOL O OLIEBOL alle pieten een oliebol te schenken, deze zijn natuurlijk door ons in het Pietenhuis heerlijk opgegeten.
Natuurlijk zijn er ook pieten die óveral wel wat te eten vinden b.v poffertjes, chocolade en koekjes…

Complimenten  voor de organisatie die voor de Pietenbende een heerlijke lunch hadden geregeld.Na de lunch gaan de Pietjes nog heel even het centrum op z’n kop zetten en dan is het al heel snel 15.30 uur. Wat gaat de tijd toch snel als je het naar je zin hebt!
Moe maar voldaan gingen we weer terug met de trein naar de auto’s om terug te gaan naar het grote Pietenhuis in Mijdrecht. Daar stond de soep weer op ons te wachten.

Volgende week weer een druk weekend voor de Pietenbende o.a in Loosduinen en het Pietenfestival in Almere. Houd onze website, Facebook en Twitter dus in de gaten!