We zijn er weer!

De Zwartepietenbende is weer in het land! Dat zullen we iedereen eens goed laten horen met gezellige muziek tijdens de 3 intochten die vandaag gepland staan.

Intocht Uithoorn
Het was vanmorgen alweer een drukte van belang in ons pietenhuis, de Pieten waren vroeg opgestaan om zich gereed te maken voor de eerste intocht van het jaar. Na het inspelen zijn we met de auto’s op weg gegaan naar Uithoorn. Eerst al spelende naar de kade om de kinderen die Sinterklaas stonden op te wachten te vergezellen. Helaas is het ieder jaar in Nederland toch weer een stuk kouder dan in Spanje… Natuurlijk mag dit de pret niet drukken. De beruchte clown Djodjo stond ons weer op te wachten. We hebben weer leuke nummers gespeeld en de kinderen deden weer lekker mee. De nieuwe entertainmentpieten deden enthousiast mee, klasse pietjes!  Voordat Sinterklaas aankwam zijn wij naar het Amstelplein vertrokken om daar voor de kinderen  te spelen. Het Theehuis had weer een lekkere traditionele spuitjespizza voor ons gemaakt. Een lekker koppie koffie of thee ging er wel in. Op het Amstelplein was weer een podium gebouwd waar we ook daar lekker hebben gespeeld.
Sinterklaas die op de kade aangekomen was en naar het Amstelplein kwam, hebben we verwelkomd met “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Sinterklaas vertelde aan de kinderen dat het een zware boottocht was geweest, maar dat hij toch weer erg blij was dat hij in Uithoorn aangekomen. De pieten hebben nog een paar lekkere nummers gespeeld en daarna zijn we weer met de auto’s naar het pietenhuis gereden voor een lekkere lunch (aangeboden door Pedicare Mijdrecht).

Intocht Mijdrecht
Na de lunch zijn we met Martinus Tours het hele stuk naar de rondweg in Mijdrecht gegaan. Ook dit jaar hebben we weer de intocht in Mijdrecht verzorgd. Vanaf de brandweerkazerne zijn we richting de Rabobank gegaan en vervolgens het dorp in. Op het Raadhuisplein was het een drukte van belang, met veel kinderen die uit volle borst met de liedjes van onze Pieten mee zongen. Na een aantal nummers te hebben gespeeld op het podium zijn we het plein op gelopen, waar Sinterklaas al volop handjes aan het schudden was. We stonden te wachten op het plein om te horen wat de organisatie voor ons in petto had. Toch het podium weer op en yes we hebben het voor elkaar gekregen om het plein leeg te spelen. De pieten zijn tenslotte bijna als laatste moe maar voldaan naar de bus gegaan, die al op de rondweg voor ons klaarstond om ons naar het volgende optreden te brengen.  Met een klein beetje regen vervolgen we onze weg naar Woerdense Verlaat.

Intocht Woerdense Verlaat
Op onze vertrouwde stopplaats in Woerdense Verlaat stappen de pieten uit de bus uit en belanden in een kleine miezerregenbui… De organisatie van de intocht was weer erg blij dat we er dit jaar weer bij zijn. Snel naar de kade omdat Sinterklaas van de boot te halen. Dit jaar kwam Sinterklaas vanaf de andere kant van het kanaal aangevaren. We zijn nog maar net bij de kade als Sinterklaas al van de boot stapt. Gelukkig was het dus niet lang wachten op de Sint. We vertrekken door het voor ons bekende rondje door het dorp op weg naar de gymzaal waar ook al Pieten aanwezig zijn. Iedereen naar binnen en lekker Sinterklaas liedjes zingen en spelen. De kinderen van Woerdense Verlaat zijn een Sinterklaasliedje rijker geworden dit jaar aangezien Profpiet hen graag “O pepernoot” wilde leren, dit vond Sousafoonpiet  niet erg fijn;  hij heeft nu nog last van zuurstofgebrek. Na het bekende “Dag Sinterklaasje” zijn de pietjes weer naar de klaarstaande bus gegaan om na een drukke maar niet te missen dag terug te gaan naar ons bekende pietenhuis. Hier had onze geweldige Annetta een lekker kopje soep klaar staan, wat er zeker wel in ging. De Pieten zijn tenslotte moe maar voldaan lekker slapen gaan om morgen weer fris en fruitig op weg te gaan naar Purmerend, ook geen onbekende intocht van de Pietjes.