03-12-2016 Optreden winkelcentrum ’t Hoge Veen in Leidschenveen

Wat is het toch koud in Nederland, je hoort in het Pietenhuis een hoop genies en geproest. De Pieten zijn niet erg lekker. Het weer heeft een grote aanslag gepleegd op de gezondheid van onze Pieten, heel stiekem wordt er al gepraat over het lekkere weer in Spanje en dat de Pieten er binnenkort weer zijn… Vandaag gaan de Pieten naar Leidschenveen, in winkelcentrum ’t Hoge Veen wel te verstaan. Dit is een klein winkelcentrum maar sommige Pieten weten nog wel iets te vertellen over dit optreden. Twee jaar geleden zijn de Pieten hier ook geweest.

Ruim op tijd laat ProfPiet de Pieten de instrumenten pakken om in te spelen. Omdat sommige Pieten in bed blijven moet er gekeken worden of het muzikaal allemaal in orde is. Sommige Pieten hadden ook wel in bed willen blijven, maar dan kon er niet worden opgetreden, dit kregen de Pieten niet over hun hart. We kunnen die kinderen niet zonder muziek daar laten wachten! Na het inspelen gaan de Pieten met de auto naar het winkelcentrum, het zit op de Nederlandse wegen allemaal mee en dus ruim op tijd zijn de Pieten aangekomen.
Op het parkeerterrein komt er weer een bekende naar de Pieten lopen. Dit keer is het Michel Guldenmundt. Als de Pieten in Nederland zijn krijgen ze altijd nog een paar keer muziekles van hem en zorgt hij voor mooie nieuwe muzieknummers. Hij weet als geen ander welke liedjes er bij de kinderen populair zijn. Dit jaar hebben de Pieten het lied Hupsakee van kinderen voor kinderen en speelgoeddief van de club van Sinterklaas geleerd. Twee nummers die zeker van succes verzekerd zijn, de kinderen dansen samen met de entertainmentPieten lekker mee.
In het winkelcentrum is het al aardig druk, er staat een groot springkussen en er rijdt een treintje in de rondte. De Pieten vragen zich af of er nog wel plek voor hen is, het is namelijk niet heel groot. ProfPiet legt aan de Pieten uit dat het vandaag een optreden van opvulling wordt. Er is een zanger, Sinterklaas komt en tussendoor speelt de Pietenbende. Zo gezegd zo gedaan en verder lopen de Pieten spelend langs de winkels. Na een korte drinkpauze halen de Pieten Sinterklaas op en brengen hem naar het podium. Verder hebben de Pieten de kinderen aardig vermaakt en voordat de Pieten het weten gaan ze alweer terug naar het Pietenhuis. Na het omkleden komen alle Pieten bij elkaar in de grote kantine en worden “hun dames” in het zonnetje gezet. Deze dames verzorgen alles rondom de Pieten als ze in Nederland zijn. Dat de Pieten er altijd zo netjes bij een optreden uitzien hebben ze te danken aan deze dames. Maandag is de verjaardag van Sinterklaas en dus een drukke dag voor de Pieten. Dit is ook de reden dat de Pieten met een XS-band naar Den Haag en Amsterdam gaan. Uiteraard wordt er van deze dag nog verslag gedaan en daarna……….weer lang wachten tot de Pieten weer terug in Nederland zijn.