05-12-2016 Optreden scholen Den Haag en verzorgingshuis Amsterdam

Lang zal hij leven,…het is vandaag de verjaardag van Sinterklaas! De Pieten in het Pietenhuis zijn erg vroeg wakker. De Pieten van de XS-band gaan nadat ze aangekleed zijn en allemaal netjes zijn in de auto’s naar hun optreden in Den Haag. Zoals elk jaar gaan de Pieten naar een school en drinken er eerst een lekker bakkie koffie.

Zoals elk jaar wordt het digitale school infobord bij gewerkt door ComputerPiet. Hier en daar een foto en wat tekst zodat iedereen weet dat de Pietenbende er weer is.
Inmiddels is het 8.15 uur tijd om buiten op het schoolplein te spelen waar alle kinderen op Sinterklaas staat te wachten. De Pieten spelen een paar nummers en daar is Sinterklaas dan, tijd voor de Pieten om in de auto naar de tweede school te gaan. Hier worden de Pieten opgevangen en gevraagd om al spelend naar het schoolplein te gaan, hier staan de kinderen te wachten tot Sinterklaas komt. Sinterklaas gaat met zijn tijd mee, hier komt hij achterop de scooter. Na een paar lekkere Sinterklaasliedjes vertrek Sinterklaas ook hier de school in. De Pieten hebben dit jaar een derde school erbij gekregen. Deze school is een grote school, eerst gaan de Pieten een rondje door de school en buiten op het schoolplein spelen. De koffiepauze is wel erg lekker met dit koude weer. Na deze welverdiende pauze gaan de Pieten weer naar het schoolplein, de groepen komen om beurten naar buiten voor hun speelkwartier en dan zien ze de Pieten staan spelen. Dit was een erg leuk idee van de school, die ook zo enthousiast is dat de Pieten volgende jaar weer welkom zijn. Na ruim een uur gaan de Pieten weer naar de auto’s, op weg naar Amsterdam. De Pieten spelen al een aantal jaren in verzorgingshuis De Schutse. Daar aangekomen hebben de Pieten van al het spelen een lege maag gekregen. Bij De Schutse krijgen de Pieten een lekkere lunch en daarna weer knallen!
Sinterklaas gaat met de Pieten mee naar de eerste etage, dit is een woonkamer waar dementerende mensen wonen. Er staan allemaal cadeautjes en chocoladeletters. Na wat gezellige muziek gaan deze mensen in hun eigen omgeving een gezellige Sinterklaasmiddag vieren. Na dit bezoek gaan de Pieten met Sinterklaas naar de grote zaal. Hier zit het vol met bewoners die ook gezellig met Sinterklaas en de Pieten een leuke middag willen vieren. Sinterklaas heeft voor verschillende mensen een verhaaltje en zet ze even in het zonnetje. Sinterklaas wisselt dit af met leuke muziek van de Pieten. Sinterklaas geeft aan dat de tijd er alweer opzit en de Pieten nemen afscheid van Sinterklaas. Het is nu echt voorbij, dit was het laatste optreden van de Pieten voor dit jaar. De Pieten gaan snel naar het Pietenhuis om hun koffer in te pakken en morgen lekker bijkomen in het Pietenhuis in het verre Spanje.