12-11-2016 Intocht Uithoorn, Amstelveen en Woerdense Verlaat

De pieten van de Pietenbende zijn dit jaar weer neergestreken in hun tijdelijk onderkomen, het Pietenhuis in Mijdrecht. Een vertrouwde omgeving voor de Pieten. Na twee dagen repeteren op oude en nieuwe nummers mochten ze nu los. Ik mocht dit jaar voor het eerst mee, om iedereen via de Pietenbendewebsite op de hoogte te brengen van alle gebeurtenissen.

Zaterdag 12 november was het zover de Sint en overige Pieten komen aan in Nederland. De Pieten zijn dus al vroeg in rep en roer om zich klaar te maken voor de verschillende intochten. Deze dag worden ze rondgereden door Wintours uit Mijdrecht. De intocht in Uithoorn staat als eerste op het programma. Dit is ook bekend terrein voor onze Pieten. Ieder jaar gaan de Pieten met plezier naar deze intocht. Clown Chocho is er weer en wacht ons al bij de kade op, maar wat is dit er zijn helemaal nog geen kinderen op de kade in Uithoorn. Zullen de Pieten zich vergist hebben, Sint komt toch wel vandaag aan? Gelukkig komen er al snel ouders met kinderen op de vrolijke nootjes van de Pieten af. Na het publiek te hebben opgewarmd voor de aankomst van de Sint, gaan ze naar het Theehuis voor hun vast bezoek. Wederom een lekker pizza met spruitjes en daarna nog even in het warme winkelcentrum Amstelplein spelen. Het is voor de Pietjes ook veel te koud in het Nederlandse weer.
Al snel is het tijd om naar de volgende intocht te gaan, ja Sinterklaas is druk vandaag. Wintours rijdt de Pieten naar Amstelveen. Bij het ROC Amstelveen op de Sportlaan gaat de Pietenbende met nog meer Pietenorkesten in een grote optocht naar het stadshart van Amstelveen. Dit heeft de Pietenbende ook vaker gedaan en omdat het een grote afstand is, had de manager van de Pieten een paardentram geregeld voor de stukken dat er geen publiek langs de kant staan. Helaas was er een communicatiefoutje geweest tussen Spanje en Nederland en dus geen paardentram… Gelukkig waren er dit jaar wel veel papa’s en mama’s met hun kindertjes naar de Sinterklaas optocht gekomen. Het is voor de Pieten veel leuker spelen als er kinderen langs de route staan. Na een lange koude tocht komen de Pieten in het winkelcentrum Stadshart aan en zien een plein vol met kindertjes. Hier worden de Pieten altijd ontzettend blij, warm en vrolijk van. Na een woordje van Sinterklaas is het voor de Pieten tijd geworden om in de klaarstaande bus weer naar het ROC Amstelveen te gaan. Hier wordt een lekker broodje gegeten en wat gedronken om toch een beetje op te warmen na z’n koude lange tocht.
Als laatste intocht gaan de Pieten naar Woerdense Verlaat, hier komen de Pieten al jaren achter elkaar dus voelt het bijna als thuiskomen. De grootste vraag van de Pieten is ook dit jaar weer, waar zou de Sint mee vervoerd worden naar het buurthuis? Er staat op de kade een klein autootje, het lijkt op een tuktuk met een kleine laadruimte en jawel de Sint gaat achterin de laadruimte zitten! In het buurthuis is het altijd feest en er worden verschillende liedjes gespeeld. Nadat de Sint het voor gezien houd, gaan ook de Pieten moe maar zeer voldaan terug naar het Pietenhuis. Wat zullen ze lekker slapen vannacht om morgen weer fris en fruitig naar Purmerend te gaan.