19-11-2016 Intocht Almere en Hilversum

De Pieten hebben het afgelopen week erg koud gehad in Nederland, wat een weer en wat een regen, dat zijn de Pieten helemaal niet gewend. Gelukkig is de stemming in het Pietenhuis er niet minder om. De Pieten zingen en dansen er rustig op los. Na het aankleden -wat ook deze keer niet heel vroeg was-, werd er weer stevig ontbeten. Sommige Pieten hebben de Nederlandse yoghurt weer gevonden. Andere zitten gezellig met zijn allen aan tafel. Om half 10 roept ProfPiet iedereen de grote zaal in om in te spelen. ProfPiet gaf eerst aan de Pieten een uitleg over de intocht van vandaag.

Eerst gaan de Pieten naar Almere. Net als vorig jaar mogen de Pieten weer eens met de trein. Weer een hele happening voor de Pieten. Sommigen willen wel even de bestuurder kijken, natuurlijk mag dit, Piet zijn heeft ook zijn voordeel. Aangekomen in Almere buiten kijken de Pieten vanaf het perron naar beneden en zien allemaal kinderen staan. Hier worden de Pieten weer erg blij van. Alle kinderen zingen vrolijk mee met de muziek van de Pietenbende. Nadat de Pieten eerst het hele winkelcentrum rond hebben gelopen gaan ze bij Doe-Mere naar binnen. Hier is inmiddels ook Sinterklaas aangekomen. De Pieten maken hier nog even muziek en gaan daarna even pauzeren. Na de pauze gaan de Pieten nog een rondje in het winkelcentrum om daarna te gaan lunchen. Een lekker broodje kroket, ook echt Nederlands, vinden de Pieten ook erg lekker. Als de lunch om is proberen de Pieten weer bij de oliebollenkraam oliebollen te krijgen. Uiteraard lukt dit net als het jaar ervoor. Bij het grote plein aangekomen wordt er door de Pieten muziek gemaakt tot de Sint er is. Hierna zit het er voor de Pieten in Almere op. Het is tijd om naar Hilversum te gaan. Ja er is nog een andere intocht gepland vandaag!
Dus de bus in van Almere naar Hilversum. In Hilversum was het ook al erg druk met kinderen, maar er was toch iets vreemd de Sint was er nog niet. De Pieten waren erg verbaasd maar natuurlijk zou ook hier ook nog moeten aankomen. De Pieten zijn alweer even in Nederland en dus vergeten ze wel eens dat de Sint voor de kinderen weer aankomt. De Pieten gaan vanuit het buurtcentrum de Kruisdam in een optocht met allemaal kinderen met lampionnen door een wijk het park in. Hier staan allemaal fakkels en de ZwartePietenbende gaat het afgezette grasveld bij het water op. Het duurt even voor de Sint aankomt, achteraf hoorde de Pieten dat de boot een beetje vast zat in het water. Uiteraard hebben de Pieten hier wel een beetje om gelachen. De Sint en Pieten zijn door het donkere park weer naar het buurthuis teruggegaan. Het was een leuke intocht voor de Pieten. Moe maar voldaan zijn de Pieten in de bus gestapt om weer naar het Pietenhuis te gaan. Hier was het nog lang onrustig maar erg gezellig.
Vrijdag gaat de ZwartenPietenbende naar een Sinterklaasfeest voor gehandicapten in Oegstgeest. Dit is nieuw voor de Pieten dus extra spannend en hopelijk komt u ook. Dus tot volgende week!