5 december

Vandaag gaan de Pieten met een kleine Pietenbende naar drie scholen in Den Haag en daarna een verzorgingshuis in Amsterdam, ze sluiten af bij Mariaoord in Vinkeveen. Het is vroeg dag voor de Pieten, sommige zijn al rond 4 uur wakker en zijn niet meer te houden…! Allemaal aankleden en de auto’s in naar de eerste school waar de Pieten rond 8 uur verwacht worden.

Het schoolplein is met rood/wit lint afgezet, waar de kinderen netjes achter blijven. De Pieten spelen muziek tot Sinterklaas aankomt lopen. Hierna gaan de klassen een voor een naar binnen.
Het is tijd voor de Pieten om naar de tweede school te gaan. Deze is niet ver van de andere school vandaan, daarom zijn de Pieten ruim op tijd. Sommige ouders die buiten staan kwamen de Pieten vertellen dat Sinterklaas er al was, natuurlijk wisten de Pieten wel beter. Aan de achterkant van de school staan de kinderen de Pieten al op te wachten. Dit is een kleine school maar de kinderen doen leuk mee op de muziek van de Pieten. Er komen twee Pieten het schoolplein op om te zoeken naar Sinterklaas, hij was niet met de Pieten meegekomen…. De schoolleiding kon de kinderen vertellen dat er foto’s in de school hangen die lieten zien waar Sinterklaas was. De andere Pieten gaan zoeken en komen terug met een foto. De kinderen zien waar Sinterklaas is en rennen van het schoolplein af. Dit is ook meteen het sein dat de zwartePietenbende naar de derde school kan vertrekken. Ook deze school is dichtbij de andere, de Pieten worden al opgewacht. Eerst gaan ze een rondje langs de klassen, hier en daar gaan de Pieten spelend naar binnen tot dikke pret van de kinderen. Na dit rondje gaan de Pieten naar het schoolplein om de tijd vol te spelen. Om de buurt komen de klassen voor hun speelkwartier naar buiten. Na de koffie is het tijd voor de kleuterklassen om naar buiten te komen, de kleuters dansen en zingen uit volle borst mee. Tot hun grote spijt gaat de tijd veel te snel maar de Pieten moeten weer verder.
   Op naar Amsterdam naar verzorgingshuis De Schutse. Bij aankomst gaan de Pieten eerst even eten, daarna weer lekker spelen. Eerst gaan de Pieten naar twee huiskamers op de eerste verdieping, dit zijn mensen die dementerend zijn maar een bezoek van de Pieten zeer kunnen waarderen. Na deze huiskamers gaan de Pieten naar de grote zaal, deze zaal zit helemaal vol met andere bewoners die wachten op een bezoek van Sinterklaas. Voordat deze komt gaan de Pieten de bewoners verwennen met hun muziek. De bewoners zingen uit volle borst mee met de bekende Sinterklaasliedjes tot Sinterklaas komt. Sinterklaas komt binnen en de Pieten gaan even lekker genieten van een drankje. Na een kwartiertje komen de Pieten in de zaal terug en gaan nog even verder met het feestje. Helaas is het alweer tijd voor de Pieten om naar het volgende bezoek te gaan. De Pieten gaan verder naar Mariaoord in Vinkeveen. Hier aangekomen staat onze contactpersoon Ineke van Diemen de Pieten al op te wachten. De Pieten gaan eerst naar de zaal waar de bewoners met hun bezoekers lekker kunnen zitten, hier horen de Pieten dat er een bewoner zit die zijn 91ste verjaardag viert, natuurlijk spelen de Pieten lang zal hij leven en zingen ze uit volle borst mee. ProfPiet vraagt aan de Pieten wat ze nog willen spelen, dit is tenslotte echt het laatste optreden in Nederland dit jaar. Na de gespeelde liedjes, gaan de Pieten ook nog even naar de andere bewoners op verschillende afdelingen en huiskamers. Op een afdeling herkent iemand de Pieten nog van vorig jaar en vindt het geweldig dat de Pieten er weer zijn. Rond 5 uur sluiten de Pieten hun bezoek in Nederland bij Mariaoord af met het rustgevende nummer Rommel de Bommel. Er volt een luid applaus en de Pieten keren terug naar het Pietenhuis. Hier wordt na het omkleden alles opgeruimd, schoongemaakt en koffers gepakt. Voordat de Pieten vertrekken genieten ze nog even lekker van het bestelde Chinese eten en zwaaien ze Nederland gedag.

ALLEMAAL TOT VOLGEND JAAR.