Daar zijn we weer!!!

Optreden 18 november 2017

Hallo allemaal, ja de ZwartePieten bende is weer aangekomen. Vandaag hebben zij het eerste optreden weer in Nederland. De hele week is het al erg veel rumoer in het Pietenhuis. De Pieten hebben nieuwe pakken gekregen maar daar moet nog het een en ander aan gebeuren. Het Pietenatelier heeft op volle toeren gedraaid om het allemaal op tijd voor elkaar te krijgen. Pakken die versteld moesten worden… De veren op de baretten gezet en allemaal strikjes maken om in de haren te doen. Gelukkig is alles op tijd klaar. De eerste Pieten zijn al rond 5 uur wakker en kunnen niet meer slapen van de spanning. Snel omkleden en klaar maken om te gaan inspelen voor de  eerst intochten van dit jaar! 


Voordat de Pieten weggaan worden er eerst nog een paar mensen in het zonnetje gezet.  Daarna de bus in en op naar Uithoorn!!
Net als vorig jaar staan de twee clowns de Pieten ons al op te wachten, deze weten precies hoe het werkt, maar ook zij zien dat de Pieten in het nieuw zijn. Dit is toch leuk om te horen, dit geldt ook voor de mensen langs de kant. Vooral de jurkjes van de dansPieten vallen goed in de smaak. Nadat ze aan de kade hebben gespeeld gaan de Pieten naar het winkelcentrum Amstelplein, ze worden weer warm ontvangen door de eigenaar van het Theehuis. Hij is de Pieten ook dit jaar niet vergeten, de spruitjespizza komt al weer uit de oven. Het is hier altijd even lekker opwarmen en de Pieten worden warm onthaald. Na een lekker drankje spelen de Pieten nog een lekker moppie in het winkelcentrum. Het wordt aardig druk met ouders en kinderen, gezellig! Tenslotte gaan de Pieten nog naar buiten om op het podium te spelen. Als Sinterklaas in aantocht is gaan ze weer lekker de warme bus in – het is toch wel weer wennen in het koude Nederland – om naar Loosdrecht te gaan.
Dit optreden is helemaal nieuw voor de Pieten. Ruim op tijd aangekomen, kunnen ze nog even in de bus blijven. Dit is maar goed ook want er komt een aardige bui regen naar beneden. Hoofdpiet kijkt op zijn horloge en roept iedereen de bus uit. De Pieten lopen naar een jachthaven waar ze Sinterklaas ophalen. In een stoet gaat Sinterklaas in een rijtuig achter de ZwartePietenbende aan. Halverwege staat de bus weer te wachten en worden ze naar de brandweerkazerne gebracht voor een lekkere lunch. Na de lunch volgt het tweede gedeelte van de optocht in een ander gedeelte van Loosdrecht. Helaas zijn de weergoden en de Pieten het nu niet echt met elkaar eens… In het begin van de optocht valt het nog mee met de regen maar dit verandert spoedig en aan het einde zijn de Pieten toch aardig vochtig geworden. Snel de bus in en met gierende bandjes naar Woerdense Verlaat om daar op tijd aan te komen!
Ook hier komen de Pieten al jaren en weten ze precies wat er van ze verwacht wordt. Helaas blijft het ook hier niet helemaal droog maar na een korte optocht door het dorp kunnen ze opwarmen in het buurthuis. De Pieten spelen nog een paar leuke liedjes en de kinderen zingen en dansen lekker mee. Snel maar weer de bus in en zo komt deze eerste dag aan het einde. De Pieten stappen best wel moe maar zeker voldaan de bus uit en gaan lekker eten in het Pietenhuis. Hier blijft het licht niet lang aan, de Pieten gaan lekker slapen om morgen weer fris en fruitig naar Amsterdam te gaan.