Het Nationaal Pietenband festival

Zondag 29 november ging de Zwartepietenbende zich weer laten zien in Almere Buiten. Dit keer niet voor de intocht, want die was immers de week ervoor al geweest, maar voor het Nationaal Pietenband Festival 2015.

Om 7 uur verzamelden de eerste Pieten zich in het pietenhuis. Het werd er een drukte van jewelste, want er waren wel 32 pieten die mee gingen.Nadat de Pieten het oh zo mooie ‘Sinterklaas wie kent hem niet?’ geoefend hadden kon de bus vertrekken.

Aangekomen in Almere verzamelden alle Pieten zich in een grote zaal. Niet alleen de Zwartepietenbende was naar Almere gekomen, maar ook 7 andere pietenbands hadden zich opgedoft voor deze leuke dag.
Helaas werkte het weer niet helemaal mee, maar dat hield de Zwartepietenbende niet tegen. Ze gingen er helemaal voor!! Vorig jaar de 2e prijs, dit jaar kijken of ze dat konden evenaren of misschien wel verbeteren.

Met onze Begeleiderpiet met het bord met nummer 3 vertrok de Zwartepietenbende door het winkelgebied van Almere Buiten. Na een tijdje spelen was het tijd voor de lunch. Goed geregeld met soep en broodjes. Daarna kon de Zwartepietenbende er nog beter tegenaan, want er moest immers voor een heuse jury gespeeld worden.
Nou, de mensen in Almere Buiten weten na deze dag zeker wie de Zwartepietenbende is, want ze gingen helemaal los! Na een tijdje spelen moest de Zwartepietenbende helaas een van de trompet Pietjes achterlaten met een zeer voetje. Even balen, maar gauw weer door om alle kindjes blij te maken en er goed uit te zien voor de jury.

Toen was de grote finale aangebroken. Zou de Zwartepietenbende weer een prijs winnen? Daar was Sinterklaas met de verlossende woorden. Geen 4e, geen 3e en nog steeds geen Zwartepietenbende…!  2e prijs; de Zwartepietenbende!!! De jury had lovende woorden voor de Zwartepietenbende die niet anders als trots konden zijn.

Met de mooie prijs en vol trots gingen de Pieten weer in de bus naar het Pietenhuis.

Op naar het laatste weekend van dit jaar!