Hij is weer in het land!

Op zaterdag 15 november 2014 kwam Sinterklaas weer in Nederland aan. Hij had de hulp ingeroepen van de Zwartepietenbende bij de intochten in Uithoorn, Mijdrecht, Woerdense Verlaat en Vinkeveen.

De ochtend begon al vroeg in het Zwartepietenhuis. Ontbijten, pakken aantrekken, veren rechtstrijken en natuurlijk het oppoetsen van de instrumenten. Zodra alle Pietjes klaar waren vertrokken zij naar Uithoorn, waar aan de Amstelkade de boot van Sinterklaas verwacht werd. Het publiek werd alvast vermaakt met Sinterklaasliedjes uit de nieuwe en de oude doos en ondanks het slechte weer werd er gezellig meegezongen en gedanst.
Sint liet niet lang op zich wachten en kwam aan met de boot. Tijd voor de Pietenbende om te verplaatsen naar het Amstelplein om het publiek daar te vermaken en de kelen te smeren met een warme choco, koffie of thee. Als inmiddels vaste traditie kon de pizza met spruitjes niet ontbreken en de Pietjes lieten het zich goed smaken. Sint hield een mooie toespraak voor de kinderen van Uithoorn en daarna konden zij met hem op de foto. Ondertussen klonken de vrolijke noten van de Pietenbende over het plein.

’s Middags stond de intocht in Mijdrecht op de planning. De Pieten kwamen aan met een flink kabaal als een heuse escorte voor Sinterklaas. Na het welkomswoordje maakte de Sint ruimte voor de Pietenbende op het podium en ging zelf de handjes van de kinderen schudden. Het publiek in Mijdrecht heeft zich goed vermaakt, er werd uit volle borst meegezongen en meegedanst. In Mijdrecht weten ze  wel waar dat feest was: HIER! HIER!

De Pietjes gaan snel door naar een optreden, ze doen nu Woerdense Verlaat aan. Helaas begon het een beetje te regenen, maar dat mocht voor de muziekpieten de pret niet drukken! De boot was nog niet in zicht maar er waren al twee Pieten aan komen lopen. De ene met een kaart en de andere helemaal uitgeput. Ze waren even van de boot afgegaan… En weg was de boot… Dus maar een kaart gekocht en op zoek naar Woerdense Verlaat. Helaas kom je niet ver met een landkaart op zijn kop…! Gelukkig had Sinterklaas met de boot ook de weg gevonden, de brug ging open en daar kwam hij aangevaren onder de vrolijke noten van “Zie ginds komt de stoomboot” van de Pietenbende. Sinterklaas was weer blij om in Woerdense Verlaat aangekomen te zijn en ging achter in een auto, onder begeleiding van de Pieten door de straatjes van Woerdense Verlaat naar het buurthuis. Helaas stond er voor de Pietenbende nog meer op het programma dus werden er nog maar een paar nummers gespeeld. De jongens wilde uiteraard niet zingen op K3, maar de meisjes des te meer! Dus toch wel luid zingend onder de nootjes van “Drums gaan boem boem boem en het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen. Ja,ja de Pietenbende is op weg van Spanje naar Nederland flink aan het repeteren geweest om deze nieuwe liedjes in Nederland te laten horen. Na het bekende “Dag Sinterklaasje” gingen de pieten door de achterdeur naar buiten om weer met de bus op weg te gaan.

Het laatste optreden voor de muziekpieten van vandaag is Vinkeveen, de Pietenbus werd meteen opgevangen door de organisatie en de Pieten werden begeleid naar de weg van de kade. Sinterklaas zou bij de zeilschool aankomen en aan de weg naar deze zeilschool stond de Pietenbende de kinderen en ouders muzikaal te verwelkomen. Na aankomst bij de zeilschool, ging Sinterklaas over in een mooie oude auto en begeleid door de Pietenbende werd hij gebracht naar het podium bij het Maria-oord. De Pietenbende nam haar positie in en speelde uiteraard “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”.
De uitslag van een kleurwedstrijd werd bekend gemaakt en tussendoor maakte de Pietenbende muziek met onder andere liedjes van Kinderen voor Kinderen en de club van Sinterklaas. Deze liedjes werden tot de verbazing van onze pieten uit volle borst meegezongen. Sinterklaas nam afscheid van de kinderen en de muziekpieten van de Pietenbende gingen richting de bus met het afscheidslied “Dag Sinterklaasje”. Tot de verbazing van de Pietjes kwamen er aardig wat kinderen achter de pieten aan, dus muziekpieten zijn geen pieten als er hiervoor niet gespeeld zou worden. Ten slotte de wachtende bus in en na een lange muziekdag terug naar het Pietenhuis: muziekpieten hebben na het muziek maken ook trek gekregen! In het Pietenhuis stond een lekker kopje soep met een broodje al te wachten. Allemaal bedankt voor deze leuke en voor ons nieuwe intocht en als het aan ons ligt tot volgend jaar.