Het intochten weekend !!

Het intochten weekend

Zaterdag 16 november 2013 was het eindelijk zover, Sinterklaas heeft zijn voet weer op Nederlandse bodem gezet.
Na een goede voorbereiding van 2 repetitie dagen o.l.v. muziekpiet Michel was de pietenband er helemaal klaar voor.
Voor de vroege vogel pietjes begon het vandaag al om 5.45 uur, omkleden, voorbereiden etc, rond 8 uur waren alle pietjes er klaar voor.
Natuurlijk moesten we voor vertrek Inspelen en afstemmen o.l.v. de bandleider professor Piet.

Het eerste optreden stond gepland in Uithoorn, vanaf het Amstelplein liepen we naar het marktplein, waar het al aardig vol begon te stromen, het podium stond klaar, de band maakte daar goed gebruik van.

Na een half uurtje gingen we richting het Amstelplein alwaar we ook daar velen blij konden maken, na een half uurtje pauze hebben we het publiek nogmaals flink vermaakt en zat ons eerste optreden erop.
Het was een super optreden, complimenten in overvloed en een hoop blije kindjes.

Na het optreden in Uithoorn gingen we terug naar het Pietenhuis voor een overheerlijke lunch en konden we ons weer opladen voor optreden nummers twee en drie Mijdrecht en Woerdense Verlaat.

Na de lunch gingen we met de bus naar de Meijert, daarvandaan vertrokken we met een lange stoet richting het gemeentehuis, daar hebben we Sinterklaas achtergelaten en hebben wij ons rondje gedaan door het dorp, wat een super enthousiast publiek, geweldig.

Alle aanwezige weten weer dat de zwartepietenbende bij de optocht hoort en eigenlijk moet dit altijd zo blijven, ze hebben ons gemist de laatste jaren.

Nadat alle pietjes zich weer verzameld hadden in de bus vertrokken we voor ons laatste optreden naar Woerdense Verlaat.

Bij aankomst aldaar stond de kade al aardig vol, hier hebben we er wederom een groot feest van gemaakt, inmiddels was ook Sinterklaas in aantocht per boot, als afsluiting hebben we een rondgang bij het dorpshuis gemaakt en rond 17.30 uur was de eerste dag voorbij, het was een groot succes.

Martinustours heeft ons weer terug gebracht naar het pietenhuis waar we allemaal genoten hebben van een overheerlijk bakkie soep.
Na een super dag kon iedereen voldaan terugkijken op 3 mooie optredens.

Alle pietjes konden langzaamaan weer huiswaarts keren om even een nachtje bij te tanken en zich vervolgens op te maken voor dag 2 met de pietenband en wel naar Purmerend.
Alles bij elkaar genomen kunnen we terugkijken op een meer dan geslaagde eerste intochten dag !

Groetjes,
Snuffel piet.

Ook de foto’s en filmpjes staan op de site, dus daar kan je ook nog alles terugbeleven !!!