Optreden 25 november

Het is vandaag weer een drukke dag voor de Pieten van de ZwartePietenbende. Ze gaan eerst naar Blaricum voor twee optredens en daarna door naar de Hilversumse meent voor de intocht.

Rond 8 uur zijn alle Pieten wakker en is het druk met aankleden en klaarmaken voor een koude dag in Nederland. De weerPiet heeft iedereen gewaarschuwd dat het koud en nat kan worden vandaag. De Pieten zijn hier wel wat gewend en maar goed dat ze extra warme kleding hebben meegenomen. Na het bekende inspelen vertrekken ze met de bus naar Blaricum. Hier zijn de Pieten in het verleden al vaker geweest maar een heleboel Pieten gaan er voor de eerste keer heen. Elke keer krijgen ze een draaiboek toegezonden maar toch blijft het altijd weer een verrassing, het kan namelijk zo weer anders worden.
Het verhaal van deze keer is dat er een Piet druk noten had leren lezen omdat deze graag saxofoon wilde spelen in een Pietenband. U raad het al deze Piet was een Piet uit de Pietenband zelf. Bij aankomst in Blaricum verzamelen we in de sportkantine van een voetbal/handbal vereniging. Sommige Pieten wilde laten zien dat er in Spanje ook goed gevoetbald wordt en gaan eens kijken hoe de warming up hier gedaan wordt. De saxofoonPiet die in het verhaal meespeelt gaat met een aantal andere Pieten vooruit naar het podium waar Sinterklaas gaat aankomen. De Pietenbende gaat de Sint begeleiden vanaf een andere locatie naar dit podium. Hier aangekomen is het verhaal al in volle gang en worden er verschillende muziekinstrumenten aan “onze Piet” gegeven, maar geen saxofoon omdat die Piet niet weet wat een saxofoon is. Uiteindelijk wordt er vanuit de band een echte saxofoon gegeven en mag Piet laten horen hoe je saxofoon speelt. Natuurlijk mag Piet nu in de Pietenbende meespelen. Nadat Sinterklaas iedereen een handje wil geven, gaat de Pietenbende in het winkelcentrum nog wat spelen. Helaas houden ze het hier niet helemaal droog. Een kleine bui met hagelstenen is de beloning die de Pieten krijgen voor het muziek maken…De Pieten gaan even opwarmen en een lekker hapje eten. Na het eten met de bus weer terug naar de sportkantine. Het hele verhaal wordt nog een keer gedaan maar nu in een ander gedeelte van Blaricum.
Na dit optreden in de bus naar de Hilversumse meent, hier komen de Pieten al een aantal jaar. In de wijk Bijvanck worden we opgewacht en spelen ze eerst nog een paar nummers op het plein. Daarna in optocht door het park naar de waterkant waar Sinterklaas met de boot moet aankomen. Inmiddels is het al donker en erg lastig lopen voor de Pieten. Spelen en lopen in het donker is geen favoriete bezigheid. Aan de waterkant aangekomen horen de Pieten Sinterklaas vanaf de boot al praten met het vaste land. Gelukkig heeft de Sint Nederland weer gevonden en kan hij ook in Hilversum voet aan wal zetten. De Sint heet iedereen welkom en gaat onder de muzikale klanken van de ZwartePietenbende iedereen een handje geven, hierna brengen de Pieten Sinterklaas naar het buurtcentrum. Hier aangekomen krijgen ze nog iets te drinken en gaan met de bus weer terug naar het Pietenhuis. Morgen hebben de Pieten geen optreden en kunnen ze van een lekkere luie dag genieten. Volgend weekend hebben ze het weer lekker druk en dan is het alweer bijna 5 december. Wat gaat die tijd in Nederland toch snel voorbij.