Optreden 3 december

Yes wat zijn de Pieten blij vandaag, ze mogen de laatste dag van optredens dit jaar een beetje uitslapen! Vandaag staat wederom een optreden in winkelcentrum Boven ’t Y in Amsterdam op het programma. Zoals jullie in het vorige verslag hebben kunnen lezen, zijn de Pieten altijd enthousiast als ze hier mogen spelen. Het is zo leuk om daar te spelen, iedereen die vrolijk mee doet en die gezelligheid. Helaas zien de Pieten deze morgen dat het weer niet echt mee wil werken, ze zijn een beetje teleurgesteld zal het publiek wel komen? Eerst maar aankleden en inspelen, daarna in de auto’s naar Amsterdam. De Pieten weten ondertussen de weg wel te vinden naar dit winkelcentrum.

In Amsterdam aangekomen zien we Mick, onze vaste begeleider van de opdrachtgever Music Management. Vandaag gaan de Pieten eerst Sinterklaas ophalen bij het stadsdeelkantoor, hierna gaan de Pieten met Sinterklaas naar het grote plein. Sinterklaas blijft hier en de Pieten gaan een rondje door het winkelcentrum om de sfeer op te bouwen en ouders en kinderen mee te nemen naar Sinterklaas. Mick zorgt goed voor de Pieten om aardig onder de luifels te blijven spelen, de Pieten blijven hierdoor lekker droog.
Het weer begint een beetje op te klaren, dus naar het plein naar Sinterklaas. Hier spelen de Pieten het bekende opwarmnummer en waar de kinderen lekker bij meedoen “oh pepernoot”. De Pieten zijn verbaast als ze zien dat Sinterklaas vrolijk meegaat doen met het lied. Dit betekent dat Sinterklaas goed in zijn humeur zit en dat doet de Pieten goed. Al snel komen er uit alle gaten en hoeken andere Pieten toegesneld om ook mee te doen. Wat een gezelligheid de ballonPieten, fietsPieten en hoofdPieten doen met de ZwartePietenbende mee. Na nog een paar gezellige liedjes gaat Sinterklaas handjes schudden en op de foto met kinderen, de Pieten gaan weer een stukje verder naar een ander stukje van het winkelcentrum.
Na de pauze zien de Pieten ook andere trouwe supporters die afgereisd zijn naar Amsterdam. Het weer gaat helaas een klein beetje omslaan en het begint te regenen, gelukkig niet hard maar genoeg om nat te worden. Mick ziet het ook en loods de Pieten weer naar een plek waar ze droog kunnen spelen. Het optreden gaat zo snel, dat het laatste uurtje alweer is aangebroken. Nog een rondje en naar het grote plein, de kinderen blijven de Pieten volgen en dansen vrolijk op de liedjes van K3 en het feest van Sinterklaas. De dansPieten hebben het druk en handen te kort om alle kinderen mee te nemen. Tot slot wordt het liedje in de maneschijn uit volle borst meegezongen en uitgebeeld.
Het is alweer tijd om af te sluiten. De zwartePietenbende wordt nog door Sinterklaas toegesproken en bedankt. De Pieten gaan richting de auto’s en bedanken Mick voor alle hulp. ProfPiet wil graag bij de uitgang van het winkelcentrum iedereen bedanken en het allerlaatste liedje van de zwartePietenbende 2017 spelen. Het rustige nummer Rommel de bommel wordt ingezet. Er komt bij sommige Pieten een brok in de keel, ze beseffen dat het nu echt weer is afgelopen. Dinsdag gaat de kleine Pietenbende nog op pad maar voor de grote groep is het echt afgelopen. Iedereen bedankt voor weer een geweldig jaar.

TOT VOLGEND JAAR.