Pietenbende maakt Loosduinen onveilig…

In alle vroegte werden de pieten gewekt. Na een heerlijk ontbijt werd het tijd om aan te kleden. Martinus reed de bus voor en de reis kon beginnen.  Op naar winkelcentrum Loosduinen!


Aangekomen in Loosduinen zagen we Michel al staan,  leuk dat hij kwam aanmoedigen! Toen alle pieten waren uitgestapt zagen we een auto staan met een soort van aanhanger erachter. Op de aanhanger stond een troon waar Sinterklaas op ging zitten. Hiermee liepen we naar een plein waar de Sint tot de kinderen sprak.

De pietenbende vermaakte het publiek met opzwepende muziek. Hier en daar werd stil gestaan zodat de pieten (samen met kinderen) dansjes konden doen en liedjes zingen.
Al in het begin kreeg de Pietenbende hulp van een klein pietje met een trommel. Het gehele optreden liep het kleine mannetje met ons mee.

In een soort buurthuis kregen we drinken aangeboden. Later hebben we daar een lunch gehad. Perfect geregeld! Vriendelijke ouderen stonden achter de bar en schonken fris, koffie en warme chocolademelk in. Als dank voor hun gastvrijheid speelde de Pietenband een rustig Sinterklaas liedje. En dat werd weer enorm gewaardeerd.

Op het plein zorgde de wind helaas voor een waterkoud gevoel. Maar als je een beetje mee danste, viel de kou gelukkig wel mee.Het was geen groot winkelcentrum, dus verschillende straatjes én het plein hebben we vele malen gezien. We hebben vele complimenten gehad van het winkelende publiek. Een lekkere opsteker dus.

Eenmaal terug in de bus voor de terugreis werd bekend gemaakt dat de Pietenbende meteen voor volgend jaar geboekt is!!!

Hulde pietjes……ik ben trots op jullie…!