Rotterdam & Capelle ad IJssel

30 november 2013

Het laatste weekend voor de Zwartepietenbende dit jaar is alweer aangebroken. We beginnen ’s morgens om 7.00 uur met de voorbereidingen en na het inspelen vertrekken we met de bus naar Rotterdam.

We beginnen in een zorgcentrum waar wij de mensen verassen samen met de Sint. Het sfeertje zit er goed in en iedereen doet vrolijk mee. Zelfs rolstoelen sluiten zich aan bij de polonaise. Een onvergetelijke ervaring.

Na een korte pauze met een drankje spelen we weer een half uurtje, waarna we toch echt afscheid moeten nemen en weer terugkeren naar de bus voor onze volgend locatie: Bermensteyn in Capelle ad IJssel. Onze terugkeer na vorig jaar wordt weer hartelijk ontvangen door de mensen. die zelfs meedoen met de Tjoe tjoe wa. Op het eind van ons optreden daar, mogen 2 bewoners even meespelen op de trommels van de trommelpieten, waardoor de trommelpieten even kunnen rusten voordat we naar onze laatste locatie van vandaag gaan: Schinckelhove ook in Capelle ad IJssel.

Hier bevinden zich tussen de bewoners ook een aantal (klein)kinderen die door ons weer blij worden verrast. Ondanks dat deze ouderen ietsje stijver zijn dan die op de vorige 2 locaties, maken we er een leuke middag van en eren rond 5 uur weer terug naar ons zwarte pietenhuis voor een lekker kopje pepernotensoep.

De 2 beste danspieten van Spanje !!