Zaterdag 2 december

Wat een weer in Nederland, de Pieten van de zwartePietenbende zijn wel wat gewend maar dit is toch wel koud hoor!  Ze moesten er weer even aan wennen dat ze mensen zagen die hun autoruiten moesten krabben. Dat zien ze in Spanje niet en heel stiekem verlangen ze ook wel weer een beetje terug naar huis, lekker warm…
Maar goed zover is het nog niet, eerst vandaag richting Den Haag!

In eerste instantie zou het vandaag een relaxed dagje worden maar de regelPiet kreeg een verontrustend telefoontje. Er was een afzegging van een Pietenband in Scheveningen. RegelPiet en ProfPiet vonden dat de ZwartePietenbende dit wel kon oplossen en zodoende moesten de Pieten toch weer vroeg op pad.
De wekkers waren gezet en alles liep vanmorgen op rolletjes, iedereen was op tijd uit zijn bed en de stemming zat er goed in, er is een Piet jarig vandaag en dat zal Piet ook wel merken. Gelukkig hoefde de Pieten niet te krabben want ze gingen met de bus op pad. Iedereen aangekleed en de instrumenten klaar gemaakt, klaar dus de bus in naar Scheveningen. In het verre verleden hebben de Pieten hier al eens gespeeld, niet verder vertellen, maar dat vonden sommigen een teleurstelling… Nieuwe ronde dus nieuwe kansen en die hebben ze gekregen!  Het was koud maar ontzettend leuk en gezellig. Zo gezellig dat zelfs de ouders met het liedje “een pepernoot” hebben meegedaan. Daarbij verklap ik wel dat dit op aandringen van ProfPiet was!
Na een kleine drie kwartier spelen werd de jarige Piet, door de Pieten en kinderen toegezongen hierna krijgen de Pieten lekker een beker warme chocomelk en gaan ze nog een rondje. De kinderen en ouders blijven gezellig achter de zwartePietenbende aanlopen. Tot slot nog een paar liedjes bij de Albert Heijn spelen en dan de bus in naar Leidscheveen.

Dit optreden staat alweer een paar jaar achter elkaar op de agenda van de Pieten. Eerst maar eens kijken hoe druk het is door een rondje te spelen in het winkelcentrum. Sinterklaas is er nog niet dus het valt mee met de drukte. Het treintje rijdt weer volop rond en het springkussen is ook in trek maar bij het podium is het nog rustig. De Pieten gaan in een zijgangetje van het winkelcentrum spelen, waarbij er ook nog even een groepsfoto met de opdrachtgever MAC Entertainment gemaakt moet worden. Het is tijd om op te warmen, dit keer bij de vlaaierie omdat het bij de winkels te druk was. Heerlijke koffie, cappuccino of warme chocomelk niets was te gek, maar erg lekker!  De Sint stond al op ons te wachten en kwam geduldig achter ons aan naar het podium. Hier was het wachten tot de Pieten weer iets mochten spelen, de Pieten grepen dit moment maar even aan om te poseren voor een foto voor de krant. De Pieten hebben bij deze fotograaf ook een streek uitgehaald om de jarige Piet te verrassen. Deze mocht mee naar het podium en werd er voor de Piet weer gezongen. Piet kreeg nog een cadeautje van Sint maar waarschijnlijk was Sinterklaas even vergeten dat deze Piet al 15 jaar was geworden en dan ben je te oud om met een Barbie te spelen… Na nog een drankje zijn de Pieten het winkelcentrum nog een keer rond gegaan en daarna rond 16.00 uur was het tijd om weer richting Mijdrecht te gaan.
Morgen gaat de ZwartePietenbende weer naar winkelcentrum Boven ’t Y in Amsterdam. Allemaal welterusten, lekker slapen en tot morgen. De Pieten gaan nog even de verjaardag van Piet vieren.