Zondag 19 november

Vandaag konden de Pieten iets langer slapen dan gisteren, maar sommige Pieten en hun begeleiding waren alweer vroeg beneden in het Pietenhuis. Hoe zouden de nieuwe pakken opgedroogd zijn na de regen van gisteren…? Met een föhn in de aanslag gaan ze de zaal in waar de pakken te drogen hingen. Gelukkig valt de schade mee, hier en daar een baret of veer die nog niet droog helemaal zijn… Bij profPiet was zijn baret nog erg nat dus föhnen maar om weer goed voor de dag te komen!
Vandaag gaan de Pieten de hele middag spelen in winkelcentrum Boven ’t Y in Amsterdam. De Pieten kijken altijd weer uit naar dit optreden. Wat is er mooier om veel kinderen blij te maken! 

De weergoden hebben naar de smeekbeden van de Pieten geluisterd, droog en niet al te koud. Om 13.00 uur beginnen ze met een rondje in het winkelcentrum om te laten weten dat ze er weer zijn. Al snel komen er mensen staan luisteren en komen er kinderen naar de Danspieten toe. Wat een enthousiasme en gezelligheid. De begeleiding krijgt ook hier weer verschillende keren te horen, wat mooi zien ze eruit en wat gezellig en gelukkig gewoon zwarte Piet. Na een uur te hebben gespeeld wordt het tijd voor een kleine pauze. Dit is bij het winkelcentrum altijd goed geregeld, even afzonderen en wat drinken.
Op naar het tweede deel, weer een klein stukje lopen door het winkelcentrum om naar het volgende pleintje te gaan. Ook hier worden verschillende liedjes gespeeld en gezongen waarbij veel kinderen meedoen. Ook de gebruikelijke foto’s worden niet overgeslagen. Iedereen is blij en opgewekt om met zwarte Piet op de foto te mogen.
Voor het laatste stukje van het optreden komen we weer bij het eerste plein, de Pieten zijn verbaast dat er veel mensen gewoon achter ze aanlopen om ook hier te staan kijken. De kinderen doen uitgebreid mee met de Pietendans, in de maneschijn en zelfs oh, pepernoot is een succes. ProfPiet gaat met dit nummer lekker door zodat de basPiet er maar bij gaat zitten op een bankje.
Om 4 uur is het weer tijd om te gaan, maar niet getreurd Pieten jullie mogen nog een keer naar dit winkelcentrum om te spelen. De organisatie Music Management was weer vol lof over de Pieten en heeft ook vol trots staan kijken. De Pieten gaan de aankomende week weer goed repeteren in het Pietenhuis om volgend weekend weer lekker te spelen. Uiteraard kunt u hier weer een verslag van lezen.