Zwartepietenbende 2013 intocht PURMEREND

We zijn weer los met de Pietenbende, inmiddels hebben we de eerste optredens er al op zitten. Op de site www.zwartepietenbende.nl doen we verslag van de optredens.

Gingen we gisteren naar Uithoorn, Mijdrecht en Woerdense Verlaat,
Vandaag de 17e nov. deed Sinterklaas Purmerend aan. Wij als Pietenbende mochten voor hem uit varen op een prachtige boot, gevolgd door Sinterklaas op een nog veel mooiere boot. Kijk de foto’s en filmpjesop de site.

Geweldig wat een hoeveelheid mensen stonden er langs de kant, daar is Mijdrecht helemaal niks bij. De band was beter in vorm als zaterdag en spetterde aan alle kanten, het was Full Power spelen om boven die duizenden zingende en schreeuwende kinderen uit te komen.

Kicken, kicken en nog eens kicken.

We stapten om 13.05 uur aan boord en hebben daarna 1 ½ uur non stop gespeeld, langs de kant stond het publiek 5 rijen dik aan beiden kanten van de weg. Maar op de boot gingen we eerst nog 3 rondjes langs de kade, hier was het denk nog wel veel drukker. Geweldig, dit zijn toch echt de super krenten in de pap. Onze nieuwe kiekpiet heeft alles op de gevoelige plaat vast gelegd, deze plaatjes zeggen alles.
Het mooie van de zwartepietenbende is dat als ze eenmaal los zijn ze niet meer te houden zijn en ze hun ding doen waar ze goed in zijn, entertainen en publiek bewerken.

Zo gebeurde het dan ook dat niemand in de gaten had dat Sinterklaas grote moeite had om zijn paard in bedwang te houden, toen we stapvoets vooruit gingen en ons helemaal in het showgebeuren storten kwam er in paniek iemand van de paard begeleiding melden dat we nu echt harder moesten gaan lopen omdat anders het paard los zou breken of uit de stoet gehaald moest worden. Velen van ons zullen dit niet mee gekregen hebben, zo zat men in zijn of haar rol.

Kortom het was een geweldig mooie intocht waar we met een bijzonder gevoel op terug kijken en waar we goed gepresteerd hebben onder toch niet de meest ideale muzikale omstandigheden.

Op naar de volgende 2 weekenden.